To OIK-kvinder skal på landsholdstur

af OIK.dk

To OIK-kvinder skal på landsholdstur

Kvindelandsholdet samles i uge 51 - med et par skarpe OIK-kvinder i truppen.

Kvindelandsholdet spiller VM i marts/april måned 2021 og har brug for alle samlinger i forhold til optimal sportslig forberedelse til ikke bare VM men også til den OL-kvalifikation, der afvikles i begyndelsen af næste sæson.

Kvindelandsholdet er – som et seniorlandshold – undtaget de restriktioner, der er lagt over de 38 kommuner.

Efter sparring med Team Danmark har vi derfor besluttet at gennemføre Kvindelandsholdets samling fra 14.-19. december – samlingen flyttes fra København til Aalborg.

Således skrev DIU’s sportsafdeling ud i denne uge.

Med mindre end 4 måneder til Kvinde VM i Halifax (CAN), så er der udtalt behov for at kvindelandsholdet samles. Danmark er blandt verdens 10 stærkeste nationer, og deres debut i Halifax blev annulleret af Covid 19 i foråret ’20. Nu kunne det se ud til, at det gennemføres foråret 2021. Men vejen dertil har ikke været belagt med landskampe, da Europa jo har været lukket ned. Det blev til nogle stærke indsatser i november i Sverige mod Norge og Sverige. I uge 51 gælder det en samling i Aalborg uden landskampe.

Julie Oksbjerg og Michele B Nielsen er udtaget blandt de spillere, som deltager. I november var 14 ud af 23 spillere fra udenlandske klubber eller nordamerikanske universiteter. Så en del af spillerne skulle have deres hverdag i udlandet. SDHL i Sverige er i gang, men college-ishockeyen under NCAA har været lang tid om at komme i gang og begynder først i denne uge med kampe. Spændende om de spillere deltager på landsholdet i dagene op til jul.

Held og lykke til de to fynske landsholdsspillere!

Seneste nyheder