U20-medalje til Odense

af OIK.dk

U20-medalje til Odense

Sæsonens første sæt medaljer er uddelt under DIU.

– af Anders Holst

Weekenden den 21. – 23.02. var der Final 4 for U20 hold med deltagelse af Herning, Rødovre, Frederikshavn og Odense. En alle-mod-alle turnering hvor det oftest kræver mindst 6 point (2 sejre) at blive danske mestre.

De fynske U20 spillere var opsatte på at gå efter guld. Fredag lagde de ud i den sene kamp mod Rødovre. Første møde med Rødovre-holdet i denne sæson, og 20 første minutter med et stort Rødovre-tryk mod Odense-målet. 4 – 0 til Rødovre efter første periode. Efter det forsvandt nogle af premiere-nerverne, spillet blev bedre og resten af kampen endte 2 – 2 og samlet 2 – 6 nederlag. I den anden kamp havde FIK slået Herning med 5 – 3.

Næste formiddag var der tidlig kamp mellem Odense – og Herning. Det var selvklart en vind-eller-forsvind-kamp for begge hold, da de begge tabte fredag. Denne gang var Odense anderledes klar og kom foran med 2 – 0 i første periode. Herning kom tilbage på 2 – 2. Derefter var det Odense til 3 – 2, Herning til 3 – 3 og Odense til 4 – 3, hvorefter Herning udlignede til 4 – 4. Odenses Rasmus Simonsen scorede til 5 – 4 med knap 6 minutter tilbage og den fynske defensiv holdt hele vejen hjem til en vigtig sejr. Første gang ud af 5 muligheder i denne sæson, at Odense slog Hernings U20.  Frederikshavn slog i den sene kamp Rødovre, og lå således godt til guldet lørdag aften.

Søndag var vilkårene: En sejr til Odense i regulær tid og hjælp fra Herning i kampen mod Rødovre, så var det fynsk guld. Omvendt kunne et nederlag til Odense og en sejr til Herning betyde en 4.plads. Det blev så tæt som en finale skal være; 0 – 0 efter 40 minutter. Mest overvægt i spillet til værterne fra FIK. 13 sekunder inde i tredje periode får FIK et mål på en retur ved Mikkel Bertelsen. 7 minutter før tid scorer samme Bertelsen til 2 – 0 og troen og kræfterne ebber ud hos Odense. 3 – 0 til sidst i kampen og fortjent guld til nordjyderne. Rødovre slår Herning 4 – 3 sent i kampen og tager sølv. Odense tager bronzemedaljerne.

En god turnering, en pæn portion ligaspillere og vigtig DM-erfaring for en række unge Odense-spillere.

DIU valgte følgende profiler:

 Bedste målmand: Kevin Frydkjær, Frederikshavn
Bedste back: Christoffer Frænell, Rødovre
Bedste forward: Mikkel Bertelsen, Frederikshavn

Odense-spillerne blev fortjent hyldet på isen til liga-kampen den 28.02. i Odense.

Seneste nyheder