Roadtrip med Hvidovre Select til Wien…

af OIK.dk

Roadtrip med Hvidovre Select til Wien…

... sidste udebanetur i EWHL for denne sæson.

Odense IK har i denne sæson investeret penge i at sende 4 kvinder med ud i Europa med Hvidovres kvindehold. Modstanderne har været fra Østrig, Ungarn, Kazakstan. Herunder følger Kirstine Eberhardts rejsebeskrivelse fra sidste tur ud i Europa:

– af Kirstine Eberhardt

Turen begynder for vores vedkommende på Odense Banegård en fredag eftermiddag. Efter en tur mod København og videre med S-tog til Friheden, står vi ved bussen ved Hvidovres skøjtehal og er klar til at pakke bussen. Vores tasker er pakket med hockeyudstyr, dyner/tæpper samt hovedpude og hvad vi ellers mener bliver nødvendigt for at klare os igennem to kampe og tre overnatninger og en noget længere bustur end vi normalt er vant til fra udebaneturene herhjemme i Danmark. To af overnatningerne er vel at mærke på bussen mens vores to buschauffører skiftes hele natten til at transportere os ned gennem de europæiske motorveje. Men inden vi når så langt, venter der os først en tur ombord på færgen til Tyskland. Efter den to timer lange færgeoverfart gør folk sig klar til at sove på bussen. Det gælder om at være en smule kreativ, hvis man ønsker sig en god nattesøvn uden at vågne op og være alt for øm i kroppen næste morgen. Der er flere strategier alt efter om man ligger sig i midtergangen eller hen over sæderne.

Da klokken er omkring 8-9.00 næste morgen er vi godt en time fra Wien hvor vi skal spille. Vi holder ind på en rasteplads, hvor der bliver stillet morgenmad frem på et klapsammenbord ved siden af bussen. Da vi ankommer til hallen, har vi lige nogen timer til at pakke udstyret ud, gå en lille tur og få spist lidt mad. Ture som de her kan være lidt af en prøvelse i at forsøge både at få sovet og spist ordentligt. Det er klart at overstående er vigtigt når vi vil præstere vores bedste og udfordre de dygtige europæiske ishockeyhold. Men det er klart at en overnatning i en bus nok aldrig vil blive det mest optimale før en vigtig kamp. Men så snart at kampen bliver fløjtet i gang, gælder det dog i stedet om at glemme hvorvidt om man har haft en optimal forberedelse eller om den har været knap så god. Ligesom at det gælder om at forsøge at fjerne fokus fra hvordan isen er, om der er for varmt eller koldt i hallen. Om hvorvidt at omklædningsrummene lever op til danske standarder. Der er i stedet fuldt fokus på at gå ind til hvert skift for at yde sit absolut bedste. Der er flere ting ved de her udebaneture til destinationer rundt omkring i Europa der kan være lidt af en udfordring. Men vi er alle klar over betingelserne inden afrejse, og derfor bliver det sjældent et problem. Indstillingen er da også at tage de udfordringer som vi skulle blive stillet med oprejst pande, fordi vi ved at det er sjove kampe på højt niveau.

I kampen om lørdagen sidder østrigerne desværre på det meste af kampen. Vi forsøger dog at kæmpe så godt vi kan. Kampen ender desværre med et nederlag på 7-2. Måske kampen bar lidt præg af at vi havde ”busben”. Men næste dag efter en god nattesøvn i en hotelseng var vi mere friske og veludhvilet og med et klart mål om at revanchere gårsdagens nederlag. Det ender ud i en tæt kamp som bølger frem og tilbage. Men i sidste ende trækker vi det længste strå og ender med at vinde kampen 7-4 hvor det sidste mål blev scoret i tomt bur. Efter sådan en sejr, sidder vi med en fed følelse i kroppen og pludselig blev turen hjem lige lidt kortere. Det er trods alt lidt nemmere at klare en lang hjemrejse efter at man har tilkæmpet sig en fortjent sejr mod et godt hold.

Turen til Wien var den sidste udebanetur med Hvidovre Select for denne sæson. En sæson i EWHL som har budt os på kampe på højt niveau og har været med til at udvikle vores spil på isen. Men sæsonen har også givet os masser af gode oplevelser, og har skabt nye bekendtskaber på tværs af klubberne. Tak til OIK, til sponsorer og tak til trænere og ledere i Hvidovre for en god sæson i EWHL.

Seneste nyheder