DM kval for kvinder

af OIK.dk

DM kval for kvinder

Denne weekend skal den næste DIU medalje uddeles. Det handler om de bedste kvinde-hold i Danmark og det handler, for fynboerne, om at kvalificere sig til finaleserien i kvinde-ishockey.

– af Anders Holst

Feltet er skrumpet med et hold, således at der kun er 5 deltagende hold ved DM-kvalen: AAB, Herning, Odense, Hvidovre og Herlev. Odense tog førstepladsen i vest og Herlev vandt førstepladsen i øst. Men det er for længst fortid, når de første kampe spilles lørdag i Hvidovre.

Scenariet er det, at toppen ikke har været tættere de seneste mange sæsoner. 4 hold drømmer og stræber efter medalje: AAB, OIK, HVIK, HERL. Herning er, uden at forklejne deres indsats, fortsat med for at lære, og har vundet 1 kamp i sæsonen.

Rækkefølgen af modstandere i Hvidovre hedder: Herning lørdag, Aalborg lørdag, Hvidovre søndag og Herlev søndag. Grunden til at billedet er mere broget end tidligere er, at AAB har fået habile tilgange til deres hold. Derimod har HVIK og Herlev sagt farvel til spillere, hvilket betyder en noget yngre line up hos dem.

Hos Odense-kvinderne er Maria Peters (Leksand) og Emilie Svendsen (Herlev) væk fra sidste års bronzevindere. Til gengæld har Odense fået Laura Hvam, Kirstine Eberhardt tilbage igen og har fået tilgang af Ann-Louise Lind fra Silkeborg.

Odense holdets line up gemmer vi lidt. Men der er blevet plads til debut til Andrea Mortensen (2007), som har kæmpet sig til en plads ved sin første DM kval.

Bag trænerbænken og på isen er det Oliver Hansen, Ole Andersen, Jan Larsen og tilkomne Kasper Mundt som sammen med hovedtræner Alexander Hansson har arbejdet med holdet. Holdleder er Chalotte Poulsen og materialemand er Henrik Jensen

Udover medaljer slås en række hjemlige spillere for at tage en plads på VM-holdet, som spiller A-VM i Canada fra 01.04., og hvor truppen er domineret af spillere fra udlandet.

Du kan følge kampene live på metalligaen.dk eller endnu bedre live i Hvidovre hele weekenden den 07. – 08.03. Spilleplan: http://stats.sportsadmin.dk/schedule.aspx?tournamentID=1668

Vi ønsker kvindeholdet held og lykke i weekenden!

Seneste nyheder