Bulldogs knoklede sejren hjem

af Søren Kottal

Bulldogs knoklede sejren hjem

En kedelig statistik blev brudt, da Ryan Huddys straffeslagskunster fredag gav to vitale point.

Inden det nåede så vidt som til straffeslagene, havde EfB nemlig bragt sig foran allerede i kampens andet minut, da Magnus Nilsson lirkede en puck ind bag fra mål. Det var tiende gang i år, at Bulldogs indkasserede åbningsmålet, og de foregående ni kampe var alle tabt.

Og det lugtede da også af et nyt nederlag, for EfB pressede hårdt på, parkerede ofte fynboerne dybt i egen zone og var dygtige til at smide folk og pucke på mål. Reelt havde EfB chancer til at lukke og slukke allerede her, men den sidste tur manglede i den grad hos hjemmeholdet, og tilmed sloges Bulldogs heroisk som ægte kamphunde for overlevelsen foran mål.

Et powerplay gav endda en udligning, da Dan Rudisuela dygtigt styrede et Cody Bostock-slagskud ind bag en prisgivet Johan Fransson. 1-1 var vist ret optimalt at slippe fra dén periode med…

Vestjyderne, anført af en forrygende Magnus Nilsson, var fortsat i teten i anden periode, men langsomt fik Bulldogs pusten i dysten og begyndte nu også selv at banke på døren. Det gav pote i det 25. minut, hvor den stærkt spillende tredjekæde kom på tavlen, da Claus Eriksen pludselig stod blank i slottet og sikkert satte pucken op i hjørnet.

Kort efter blev målbalancen imidlertid genoprettet, da EfB udnyttede et powerplay. Her havde de til gengæld marginalerne på deres side, da Chris Falloons pasning tilbage i banen ramte linjedommerens skøjte og dermed fangede boxplayet på det helt forkerte ben. EfB var ikke sene til at udnytte muligheden via Andreas Pettersson tæt under mål.

Det slog ingenlunde Bulldogs ud, der derimod viste høj moral og fortsatte ufortrødent videre. Imens dalede EfB gevaldigt i aggressivitet, så i tredje periode sad fynboerne på førersædet, men uden at føre overtaget på måltavlen. Billedet gentog sig i den efterfølgende overtidsperiode, selvom frekvensen af store chancer dalede i takt med forsigtigheden tog over.

Efter 70 uafgjorte minutter måtte der straffeslag til, og det blev en opvisning i knap så gode forsøg, et sikkert Mark Lee-mål og så en Ryan Huddy-opvisning. Canadieren scorede på sit første og fik derfor også chancen i sjette og syvende runde, hvoraf det sidste ligeledes fandt netmaskerne og sendte ekstrapointet med hjem til Fyn.

En hårdt tilkæmpet og vigtig sejr, der lagde yderligere afstand til den grumme niendeplads. På tirsdag er der gyserkamp i Bryggeriet Vestfyen Arena, hvor der kan lægges flere vigtige meter til forspringet mod netop niendepladsens indehaver fra Hvidovre.

KAMPEN I TAL

EfB Ishockey – Odense Bulldogs 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1) e.str.
01:27 1-0 Magnus Nilsson (ass. Petterson, Bruggisser)
10:54 1-1 Dan Rudisuela 11 (ass. Bostock 2, Benjaminsen 6)
24:27 1-2 Claus Eriksen 3 (ass. Lilholt 6, Gunnarsson 6)
26:59 2-2 Andreas Petterson (ass. Andreasen) PP
70:00 2-3 Ryan Huddy 10 PS

Udvisninger:
EfB: 3×2 + 1×10 (Petterson)
ODB: 4×2

Skudstatistik:
EfB-ODB 40-29 (17-6, 11-6, 8-12, 4-5)

1.151 tilskuere i Granly Hockey Arena.

Kommende kampe i Vin Med Kant Arena

Seneste nyheder